skidåkning

Här hittar alla som älskar natur och skidåkning både avkoppling och njutning utöver det vanliga. Med en unikt hänförande utsikt åt alla håll från toppen av Mesklumpen, 924 meter över havet, och en underbar slalom som väntar i pister eller i orörd lössnö njuter alla som kommer till oss i fulla drag. Och man njuter länge när man väl släpper utsikten och låter skidorna ta fart, för här väntar ungefär 475 fallhöjdmeter och en färd som kan bli längre än 3,5 km innan du är nere.

Med Sveriges sjätte högsta fallhöjd och med valmöjligheter mellan många pister i 100% natursnö och egna val utanför pistade områden hittar allt fler nöjda gäster till oss. De pistade backarna är breda och gröna, blå eller röda. De passar därför fantastiskt bra för barnfamiljer. Men vår anläggning räknas även som ett riktigt eldorado för free riders. Många som har varit på välkända ställen så som Aspen Colorado lyfter fram skidåkningen i Stora Blåsjön. Blåsjön skänker de riktigt minnesvärda åken till sina besökare.

Vill ni boka backen gå in här !

Toppturer

Frostviken bjuder på unika fjäll som passar alla typer av toppturare, 
Med mer än 100 toppar över trädgränsen finns all typ av variation. 


Kite

Vi har fantaskiska områden för snowkite. 

Vill du lära dig så maila info@h2osport.se

Skoter

Välkommen till fantastisk snöskoteråkning i storslagen fjällmiljö!

Ta en paus från skidåkningen och åk en tur på skoter efter våra fina leder för att uppleva fjällvärlden. För dem som vill jobba lite med snö på annat sätt så finns det friåkningsområden med olika utmaningar och häftiga upplevelser.

Innan du kör iväg informera dig om svenska lagar och förordningar, kommunalt regleringsområde vad som gäller. Aktuell information finns på webbplatsen www.vinterturism.sewww.frostvikensskoterklubb.se, naturvärdarna i frostviken på www.facebook.se, skoterinfo i Jormvattnet eller via informationsmöten med naturvärdar.

Play Video